Mesobotoks Uygulamaları Nedir? Nasıl Uygulanır ?
Mezobotoks Nedir?
Botoks ile mezoterapi işlemlerinin bir arada yapıldığı bir işlemdir. Mezoterapide cildin esnekliğini güçlendiren, cildi besleyen bileşenler cilt alt katmanlarına enjekte edilirken, botoksta ise botulinum toksin kasa enjekte edilir. Botulinum toksin kasların aşırı çalışmasını önleyerek kırışıklıkları giderir.
Mezobotoks işleminde ise hyaluronik asit, aminoasit, vitamin ve mineraller ile birlikte botulinum toksin de mezoterapideki gibi kas yerine cilt alt katmanlarına enjekte edilir. Böylece nem dengesi kazandırılarak cildin daha aydınlık, parlak, dinlenmiş ve pürüzsüz görünmesi sağlanır. Karışımın içerisine az miktarda botulinum toksin konulduğu için kırışıklıklar açılır, doğal yüz ifadelerinin bozulması da önlenir.
Mezobotoks Ne İşe Yarar?
Mezobotoks yönteminde toksinin cildin alt katmanına tutunan kas liflerine nüfuz etmesi ve bu lifleri gevşetmesi hedeflenir. Bu sayede kişinin cildince lifting etkisi sağlanır. Bunun neticesinde cilt gözeneklerinde bir kapanma yaşanır. Mezobotoks uygulamasında kasa doğrudan bir işlem uygulanmaz. Bu da mimik kaybı yaşanmamasını, doğal görünümün korunmasını sağlar. Mezobotoks kişinin vücudunda gerek görülen ve formunu kaybeden her bölgeye uygulanabilmektedir. Enjeksiyonun ardından hasta kaslarını hareket ettirmekte zorlanmaz, yüz ifadesi değişmez. Ciltteki kolajen ve elastin üretimi artar ve cilt kendisini yeniler. Daha parlak ve canlı bir görünüm kazanır. İnce kırışıklıklar giderilmiş olur.
Mezobotoksun Farkı Nedir?
Mezobotoks, diğer botoks işlemleri gibi ameliyatsız, cerrahi olmayan bir prosedürdür. Buna karşın ciltte belirgin bir ışıltı, yenilenme ve gençlik sağlar. Mezobotoks uygulamasının daha doğal sonuçlar vermesini sağlayan bazı özellikleri, farkları mevcuttur.
Mezobotoks yöntemi ciltteki ince kırışıklıkları yok ederken aynı zamanda cildin nemliliğini de arttırır. Bu sayede cildiniz kaybettiği ışıltısını ve sıkılığını yeniden kazanır. Botoks enjeksiyonu sırasında toksinle birlikte aynı zamanda gençleştirici serum da uygulandığı için cildin kendini onarma ve yenileme süreci aktif hale gelir. Enjeksiyon bölgesine göre çene ovali netlik kazanır ve kişinin yüzü her bakımdan daha estetik bir hal alır.
Mezobotoksun diğer bir farkı da uygulandığı bölgedir. Botoks tedavileri yüz bölgesinin tamamına uygulanabilir. Fakat mezobotoks daha geniş bir uygulama alanına sahiptir. Dekolte bölgesi, kol ve bacak içleri, yüz bölgesi mezobotoks uygulanabilen bölgeler arasındadır.
Mezobotoks Hangi Bölgelere Yapılır?
Mezobotoks;
- Çene
- Dudak çevresi
- Şakaklar
- Yanaklar
- Alın
- Boyun
- Dekolte bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir.
Mezobotoks Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız, mezobotoks uygulamasından 3 ila 7 gün öncesinde doktorunuza danışarak bu ilaçları bırakmanız gerekir. Tedavi öncesinde retinol veya glikolik asit benzeri yaşlanma karşıtı ürünler kullanmayı bırakmalısınız. Son olarak 24 saat öncesinde alkol tüketimini de durdurmanız gerekir.
Mezobotoks Nasıl Uygulanır?
Uygulama öncesi işlem yapılacak bölge anestezik kremle uyuşturulur. Bu nedenle işlem esnasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Normal botoks uygulamaları kas içine uygulanırken, mezobotoks daha yüzeysel olarak 1’er cm aralıklarla küçük enjeksiyonlar halinde cilt altına yapılır. İlk uygulamada düşük doz kullanılır. İşlemin etkisi 3 günde görülmeye başlar ve bir haftaya ise etki tam olarak kendini gösterir. Doktor gerekli görmesi durumunda ek doz yapabilir. 15-20 dakikalık işlem sonrası hasta günlük yaşamına devam edebilir.